Huidbescherming en beautytips voor onder de zonnebank

Op deze pagina vindt u een aantal huidbescherming beautytips voor na en voor het zonnen onder zonnebank.

Voor het zonnen

Smeer je lichaam en gezicht goed in.

Voor goed en egaal bruiningsresultaat, het voorkomen van droge huid, rimpels en verbranding is het belangrijk dat u zich goed insmeert met een goede zonnebrandcreme. Op onze zonnebrandcremespagina vindt u meer informatie over huidbescherming en zonnebrandcremes die bij ons verkrijgbaar zijn.

Let extra op de kwetsbare delen als oren, neus, lippen en borsten.

Drink voor, tijdens en na het zonnen genoeg water.

In de zon en onder zonnebank droogt je huid uit en verlies je vocht. Daarom is het handig om naar de zonnestudio of strand een flesje water mee te nemen.

Zonnebankbrilletje

Draag een zonnebankbrilletje om je ogen te beschermen.

Opbouwen is belangrijk.

Wees geduldig met bruin worden. Dus ga niet gelijk extra lang onder zonder zonnebank. Overleg met onze specialisten wat voor uw huid het beste is om mooi bruin te worden.

Na het zonnen

Neem na het zonnen een verfrissende douche!

Direct na het zonnen een lauwwarme douche opent je poriën en spoelt de afvalstoffen van het transpireren weg. Aftersun hecht dan ook beter aan je huid.

Breng een goede aftersun aan op de huid.

Dit helpt je vochtgehalte weer op peil te brengen. Gebruik een aftersun die de vochtbalans herstelt of de huid beschermt tegen vochtverlies.

Verzorg je gezicht met een speciale gezichtsreiniger.

Een goede gezichtsreiniger maakt je gezicht schoon en zacht. Ook blijf je langer bruin bij een goed gehydrateerde huid.

Vochtregulering

Gebruik een hydraterend masker of serum om je huid extra te voeden.

Toch verbrand?

Neen koele lauwe douche. En smeer een gel die goed verkoelt, bijvoorbeeld met Aloë vera. Smeer er een paar keer per dag.

Algemene tips

Zonnebrandcrème met een spons.

Als je niet van het vette, plakkerige gevoel houdt dat een zonnebrand op je gezicht je geeft, gebruik dan een sponsje. Doordat je het met een sponsje opbrengt trekt het meer in je huid in plaats van dat het op je huid blijft liggen.

Langer scrubben in plaats van harder

Harder scrubben is niet goed voor je huid. Wil je dode huidcellen goed verwijderen dan kan je beter langer dan hard scrubben.

Matig met alcohol

Zoals bekend is drank slecht voor je lichaam. Maar ook voor je huid. Van een drankje per dag krijg je al een vettere huid en worden je poriën groter. Hetzelfde geldt voor te weinig slaap en roken.

Slaap op je rug

Op je buik of zij slapen is heerlijk. Maar je gezicht in het kussen verstikt je huid. Op je rug slapen is beter voor tegengaan van rimpels en acne.

Zonneallergie

Zonneallergie kan vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende cremes en supplementen om dit tegen te gaan.

Zonnebank

Zonnen bij Sunplace kan al vanaf 10 euro.